Wat moet ik gebruiken om mijn borsten te kalmeren na borstvoeding of na het kolven?

Geef je baby vaak borstvoeding

Wil jij je baby graag borstvoeding geven? Zorg er dan voor dat je vooral in de eerste 48 uur na de bevalling zoveel mogelijk borstvoeding geeft. Doe dit dan minimaal acht tot twaalf keer per dag. Dit zorgt ervoor dat de productie van je melk goed op gang komt. Let er ook op dat je baby genoeg melk opdrinkt, zodat er geen ophoping kan ontstaan. Je kunt dit zelf controleren door te voelen of je borsten minder pijnlijk of gevoelig aanvoelen. Tijdens de kraamweek zullen je kraamverzorgster en verloskundige ook een aantal dingen komen controleren, dus bij vragen kan je daar ook altijd terecht. De eerste 10 dagen kun je kraamzorg krijgen, maar dit verschilt per persoon. Zo kan dit ook korter of langer zijn. Hier krijg je ook ondersteuning bij de voeding van je pasgeborene.

Kolven

Wanneer je borsten gespannen aanvoelen kan het zo zijn dat je baby niet goed kan drinken. Hierdoor kan je nog meer last krijgen van pijnlijke borsten, vooral na je bevalling. Niet elke moeder kiest voor het geven van borstvoeding, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je baby geen borstvoeding te geven. Of je dit nu wel of niet geeft, voor beide geldt dat je kunt kolven om de spanning en/of zwelling weg te nemen. Dit kun je oplossen door eerst zelf met de hand te masseren en vervolgens met de hand wat melk af te kolven. Hierdoor zal de spanning wat wegnemen en kun je weer borstvoeding geven. Wanneer je liever geen borstvoeding wil geven, is het verstandig om je borsten sowieso af te kolven met een kolfapparaat. Als je borstvoeding gaat geven, zul je dit na je zwangerschapsverlof, ook op andere plekken dan thuis moeten gaan doen. Dit zal in het begin zeker als ongemakkelijk worden ervaren. Maar als je dit niet doet kunnen je borsten gaan lekken en pijnlijk gaan aanvoelen. Voorkom dit dus door een paar keer per dag te kolven of je baby aan te leggen.

Warmtekompres

Voordat je gaat kolven kun je een warmtekompres gebruiken. Het warmtekompres van Wondermom zorgt ervoor dat de melk beter gaat doorstromen en stimuleert ook het toeschietreflex. Ook is dit kompres te gebruiken tijdens het kolven en na het kolven zul je merken dat je borsten dan ook veel minder pijnlijk aanvoelen. Je kunt dit een paar keer per dag doen om de druk wat te verminderen. Bekijk hier het warmtekompres van Wondermom: https://wondermom.nl/products/3-in-1-borst-parelkompressen 

Borstkompressen na de voeding

Er wordt aangeraden om af te wisselen met iets kouds. Misschien heb je wel eens gedacht aan een zak bevroren erwten of iets anders uit de vriezer, maar dat voelt natuurlijk niet heel prettig. Maak gebruik van de borstkompressen! Deze kun je koud gebruiken wanneer je pijnlijke borsten of gezwollen borsten hebt door stuwing, wanneer je borstvoeding geeft en erna ongemak ervaart en na het kolven.

De WonderMom borstkompressen passen op ieder kolfapparaat en zo wordt de kolftijd vermindert. De 3- in 1 Borstkompressen bieden vrouwen tijdens de zwangerschap, kraamperiode en borstvoeding ondersteuning. Deze herbruikbare en gifvrije kompressen zijn dus geschikt voor zowel koud als warm gebruik en passen flexibel in je beha.

Hopelijk helpen deze tips je een beetje verder en zullen deze tips je pijn een beetje verlichten! Bekijk ons assortiment voor alle producten voor moeders, voor na de bevalling. Naast een kompres hebben we ook producten voor vrouwen, gericht op het perineum gebied: https://wondermom.nl/collections/all

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd